LØPING - Kle deg for høstløping!

Nå som høsten er her for fullt, og gradestokken kryper nedover mot 0 grader, er det viktig å kle seg rett for at løpeturen skal bli en god opplevelse. Uavhengig om du skal legge ut på korte intervaller eller om du skal ta deg en langtur, her kommer tipsene til hvordan du burde kle deg!Det viktigste med høstløping er at du kler deg etter hvor frysen person du er, men husker på de enkle prinsippene vi nevner her i innlegget. En god tommelfingerregel er at du skal være litt kald og frysen når du går ut av døra, for kroppstemperaturen vil stige etterhvert som du kommer i gang med økten. Starter du mens du føler deg varm, vil du stort sett ende opp med å svette voldsomt mye og løpeturen blir ubehagelig.


Foto: Privat - Høsten kan by på magiske turer selv om det er kjølig.


Refleks

Refleks er en av de viktigste aksessoarene du kan ha på deg når det kommer til høstløping! Enten det er en kort eller lang løpetur er det viktig å bli sett, spesielt om du skal løpe på veien! Det finnes mange alternativer til refleks, enten om det er en jakke med integrert refleks, refleksbånd rundt armen eller om du har på deg en vest. Hodelykt kan også være nyttig i høstmørket, enten om det er for å se eller for å bli sett!


Link til tights med refleks


Link til reflekstilbehør


Link til test av hodelyktUllsokker

Veldig mange er flinke til å kle seg opp med all slags varmt tøy på overkroppen, men glemmer at beina er minst like viktig å holde varme. Når du skal begi deg ut på en løpetur i høstkulda holder det ikke med korte treningssokker som ikke dekker ankelen. Grunnen til at det er viktig å dekke til akillessene er at du lettere drar på deg betennelser og skader om du ikke gjør det. Om høsten er det derfor lange sokker av ULL som gjelder! Ullsokker finnes i forskjellig tykkelse, så finn den typen som passer deg best.


Link til ullsokkerLue, hansker og buff

Når det er kaldt ute går mesteparten av varmetapet ut gjennom hodet. En lue på hodet og en buff rundt halsen kan begrense varmetapet. I tillegg vil en lue eller et pannebånd beskytte ørene dine i kulda, og forhindre at du får infeksjoner eller ørebetennelse. Hendene er også viktige å huske på- et par hansker er alt som trengs!


Link til hanskerVindtett jakke

Høst medfører en surere vind og kanskje en dusj med regn. En vindtett jakke som beskytter deg mot vinden er perfekt for å ikke bli kald i muskulaturen. Jakken burde også med fordel være vannavstøtende hvis det kommer ei litta regnskur. Under jakken holder det som oftest med en langermet trøye, men er du en frysen person kan en tynn ulltrøye være greit å ha.


Link til vindtett jakke dame


Link til vindtett jakke herreSkotøy

Om du skal ut å løpe i skogen, kan det være greit med terrengsko ettersom det ofte blir glatt og sølete i skogen om høsten. Det viktigste du bør se etter en en god og grov såle som gir godt grep i terrenget. Skoene kan med fordel ha en vanntett og slitesterk membran for å hindre at du blir våt på beina. Om du skal løpe på asfalt eller grus, så går det helt fint med vanlige løpesko, bare husk ullsokkene uansett!


Link til terrengsko

#løping #trening #inspirasjon